1. Ziņas, stāsti un notikumi
  2. Prius Plug-in Red Dot 2023
Ātrā atlase

Jaunais Toyota Prius Plug-in Hybrid — dizaina balvas “Red Dot” ieguvējs 2023. gadā

Jaunais Toyota Prius Plug-in Hybrid iegūst “Red Dot” dizaina balvu. Starptautiskā žūrija, kurā ir 43 locekļi, nolēma, ka Prius Plug-in Hybrid ir galvenās balvas “Labākais no labākajiem” cienīgs. Tas ir augstākais apbalvojums kategorijā “Produktu dizains”.

Žūrija gandrīz vienbalsīgi nolēma, ka jaunā Toyota Prius Plug-in Hybrid ikoniskā āriene ar sportisko siluetu, sabalansētajām proporcijām un stilīgo izskatu ir veiksmīga oriģinālā dizaina attīstība, kas vijas cauri visām Prius modeļu paaudzēm. Jaunais Prius Plug-in Hybrid saņēma arī papildu punktus par pārdomātu interjeru un dinamiskām braukšanas īpašībām.

Žūrija skaidroja, ka ar jauno modeli dizains, kas Prius raksturo jau vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu, ir ieguvis perfektu kupejas tipa siluetu un negaidīti sportisku dabu. Plašajā interjerā dominē melni toņi un augstākās kvalitātes materiāli, kas rada ārkārtīgi stilīgu un harmonisku atmosfēru. Pārveidotais mērinstrumentu panelis arī saņēma daudz pozitīvu atsauksmju, jo tas ir izstrādāts tā, lai tas būtu pēc iespējas skaidrāks un vienkāršāks, lai palielinātu komfortu, drošību un ergonomiku.

“Red Dot Design Award” ir viens no lielākajiem dizaina konkursiem pasaulē un ik gadu tiek saņemti aptuveni 20 tūkstoši pieteikumu. Jau vairāk nekā 60 gadus “Red Dot Design Award” izceļ dizaina inovācijas tādās kategorijās kā "Produktu dizains", "Komunikācijas dizains" un "Dizaina koncepcija".

Šī “Red Dot” balva ir svarīgs pagrieziena punkts Toyota uzņēmumam, jo tā ir desmitā “Red Dot” balva, ko Toyota ir ieguvusi kopš 2014. gada.